Plata se poate face si in rate iar prima rata trebuie sa fie de minim 500 LEI.
Autovehiculul, altul decat cele din categoria D sau D1, a carui masa totala maxima autorizata este mai mare de 3.500 kg si care este proiectat si construit pentru transportul a maximum 8 pasageri in afara conducatorului auto; Ansamblul format dintr-un autovehicul din categoria C si o remorca a carei masa totala maxima autorizata nu depaseste 750 kg.
Varsta minima de la care se poate incepe scoala pentru categoria C este de 20 ani si 9 luni iar cand se implineste varsta de 21 ani se poate sustine examenul la Politie.
Orice cursant trebuie sa fie apt din punct de vedere psihologic si medical.
Cursantul sa nu fi fost condamnat pentru infractiunile prevazute la Art.24 din O.U.G. 195/2002.
Buletin / Carte de identitate.
Durata cursului este de:
Pregatirea teoretica o precede pe cea practica.
Dosarul pentru examen cuprinde:
Pentru cursantii care domiciliaza sau au resedinta in municipiul Bucuresti/Ilfov, examinarea teoretica in vederea obtinerii permisului de conducere se face la sediul DRPCIV BUCURESTI/ILFOV – Sos Pipera nr 49 sector 2.
Cursantii care domiciliaza in alte judete vor depune personal dosarul la SERVICIUL PUBLIC COMUNITAR REGIM PERMISE DE CONDUCERE SI INMATRICULARE A VEHICULELOR din judetele respective.
Examenul pentru obținerea permisului de conducere constă în susținerea unei probe teoretice de verificare a cunoștințelor, respectiv în rezolvarea unui chestionar cu 26 de întrebări, în 30 de minute, cu minim 22 răspunsuri corecte pentru promovarea acestui examen și a unei probe practice de verificare a aptitudinilor și a comportamentului, corespunzătoare categoriei de permis solicitate, împreaună cu un examinator din partea DRPCIV.